Aktiviteter

Varje månad anordnar ”Vi ses!” en aktivitet öppen för samtliga språkvänner och för dem som har registrerat sig men väntar på att få en språkvän. Aktiviteterna kan vara tillfällen att träffas tillsammans med din språkvän och utforska vad Linköping har att erbjuda! Det är också ett tillfälle att träffa andra språkvänner. Aktiviteterna är kostnadsfria och deltagande är frivilligt.

Utflykt till Flygvapenmuseum

Den 27 september gjorde ”Vi ses!” månadens utflykt, den här gången till Flygvapenmuseum i Linköping. En grupp på 30 nyfikna språkvänner möttes på museet och deltog i en guidad visning på lätt svenska under en timmes tid. Tillsammans fick vi se allt ifrån luftballonger till helikoptrar och höra spännande historier om hur det gick till när de första flygplanen byggdes. Efter visningen fikade vi tillsammans. Sedan var det fritt fram att själv gå runt i museet eller testa till exempel flygsimulatorn.

Utflykten gav möjlighet till att träffa andra språkvänspar, vilket var uppskattat! Dessutom var de som väntar på en språkvän inbjudna och de hade således också möjlighet att träffa både andra som är nya i Sverige och även etablerade i Sverige.

 

Picknick med boktips på lätt svenska

En varm junidag anordnade Linköpings Stadsbibliotek en picknick i det gröna utanför Stadsbiblioteket. Duktiga bibliotekarier bjöd på boktips på lätt svenska. Därefter bjöds det på fika och språkvännerna fick spela spel och ha det skönt i skuggan. 

 

Minigolf och tipspromenad

Linköpings Kristna Råd bjöd in till en lördagseftermiddag på Ryttaregården. Språkvännerna fick spela bangolf, gå en tipspromenad och fika i solen.